VÅRE PRODUKTER
Beiarmat produserer ost og kjøttprodukter i hovedsak av kje og geit fra egne gårder. I tillegg til egen produksjon kan du både i nettbutikken og i vårt lokalmatutsalg Spiskammerset, finne en rekke andre produkter fra lokale produsenter.
Kvita Salatost
MIDDELHAVET
Frisk og mild fetaost-type av 100% geitemelk fra Beiarn. Oljelake smaksatt med krydder inspirert av det Italienske kjøkkenet og middelhavsretter.
Ingredienser: Geitemelk (pasteurisert), rapsolje, krydder (oregano, basilikum, paprika, løk, hvitløk) salt, vann, løpe, melkesyrekultur.
Allergenerwarning: Geitemelk, melkesyrekultur - Melk
Oppbevaring:Temperatur fra: 0 - 4 grader
Holdbarhet: 6 mnd.
Kvita Salatost
WHISKYRØKT
Spennende salatost av 100 % geitemelk fra Beiarn, røkt i røykhus med whiskymarinert eikespon.
Ingredienser: Geitemelk (pasteurisert), rapsolje, salt, løpe, melkesyrekultur.
Allergenerwarning: Melk
Oppbevaring: Temperatur fra 0 - 4 grader
Holdbarhet: 6 mnd
Kvita Salatost
NATURELL
Helt naturell salatost av 100 % geitemelk fra Beiarn. Mild og frisk, med en kremete men formfast konsistens.
Ingredienser: Geitemelk (pasteurisert), rapsolje, salt, løpe, melkesyrekultur.
Allergenerwarning: Melk
Oppbevaring: Temperatur fra 0 - 4 grader
Holdbarhet: 6 mnd
Kvita Salatost
CHILI OG ANIS
"Feta"-variant av geitemelk fra Beiarn i Nordland, lagt på rapsolje og tilsatt chiliflak og anis.
Frisk og mild salatost av geitemelk fra gårder i Beiarn. Lakesaltet med Arctic Salt fra Saltstraumen, modnet i vakum, kuttet og lagt på glass i en nøytral rapsolje, tilsatt tørket chili og 7 anisfrø.
En spennende smakssammensetning som passer like bra i grønnsalaten som i fruktsalaten og til tapasen.
Ingredienser: Geitemelk (pasteurisert), rapsolje, salt, chiliflak, løpe, anis, melkesyrekultur.
Allergenerwarning: Geitemelk - Melk
Oppbevaring: Temperatur fra 0 - 4 grader
Holdbarhet: 6 mnd
Kvita Salatost
AKEVITTKARVE
Frisk om mild «fetaost»-type av dagfersk geitemelk fra Beiarn. Lagt på oljelake smakssatt med "gjenbrukt" karve fra akevitt-produksjon hos Løiten Destilleri, som gir en dempet karvesmak og et behagelig hint av norsk akevitt.
Veldig godt tilbehør til tapas og spekemat, til grillmaten, eller i en tradisjonell grønn salat.
Ingredienser: Geitemelk (pasteurisert), rapsolje, karve (fra akevittproduksjon), salt, løpe, melkesyrekultur.
Allergenerwarning: Geitemelk, melkesyrekultur - Melk
Egenskaper: Glutenfritt.
Oppbevaring: Temperatur fra: 0 - 4 grader
Holdbarhet: 6 mnd
Beiarværing
VELLAGRET GEITOST
Smaksrik, modnet ost av 100 % geitemelk fra Beiarn. Modnet ved 12 grader i minimum 6 mnd. Vasket skorpe. Inspirert av Manchego og Peccorino.
Ingredienser: Geitemelk, salt, løpe, melkesyrekultur.
Allergenerwarning:Melk
Holdbarhet: 3 mnd
Oppbevaring: 0 - 10 grader